Boo Folkets Hus

Brand i Boo Folkets Hus 15 okt

Boo Folkets Hus i brand
Foto: Albin Waerndt

Torsdagen den 15 oktober klockan 03.55 vändes allt upp och ned. Vårt Folkets Hus stod i brand. Dagarna sedan dess har varit fyllda av känslor och hårt arbete. Vi i föreningens styrelse och all personal är så oerhört tacksamma för all den värme och kärlek vi har fått från er ormingebor. Vårt fokus är nu att hålla igång verksamheten så gott det går. Vårt mantra är: – Vi ställer inte in, vi ställer om!

När vi nu börjar landa lite i verkligheten vill vi, förutom att säga tack till er alla för ert stöd och engagemang, även berätta lite om vad som nu händer.

Boo Folkets Hus är en ideell förening. Vi är inte, som många kanske tror, en kommunal verksamhet. Men, vår förening har flera uppdragsavtal med kommunen för våra olika verksamheter. Det gäller till exempel Folkans fritidsgård, vår seniorverksamhet ”Lusthuset” och Nacka Dans & Teater Kulturskola. Dessa avtal måste vi försöka uppfylla, även i den situation vi nu befinner oss i. Först och främst för att våra barn och ungdomar tryggt ska kunna fortsätta att gå till sin fritidsgård eller sin dans-, teater eller konstkurs, och att våra seniorer ska kunna komma till Jazziorernas onsdagskonserter och alla de andra tjugotalet aktiviteterna i seniorverksamheten. Vi har nu temporära lokaler på Betsövägen 2 (gamla Videorullen) och Nacka Dans & Teater Kulturskola har lokaler på Ormingeplan 2 (gamla kinarestaurangen)

Vi äger också vårt eget hus. Nu när huset inte längre finns, planerar vi helt enkelt att bygga upp det igen. Boo Folkets Hus kommer att finnas kvar! Vi har en bra dialog med vårt försäkringsbolag, men utfallet är ännu osäkert. Polisen arbetar på med sin utredning, och inte förrän den är klar, kan vi säga något om orsaken till branden. Vi kommer inte att spekulera om detta tills vi får besked från polisen.

Föreningen Boo Folkets Hus har en god ekonomi och vi kommer säkert att klara oss kortsiktigt, i alla fall det närmaste året. Men att bygga upp Folkets Hus igen kommer att kosta pengar, mer pengar än vad vi har. Och mer pengar än vad försäkringen kommer att täcka, om vi tänker in allt som fanns i det nu nerbrunna huset. Därför är vi oerhört glada och tacksamma för allt det stöd som kommit in i form av gåvor. Det är pengar som kommer att gå till bygga upp allas vårt Boo Folkets Hus igen.

Foto: Eric Malm

Håll dig gärna uppdaterad på vår Facebooksida om vad som händer, och hur ni kan bidra och engagera er.

För Folkan lever!, och det är vi tillsammans som håller Boo Folkets Hus levande. Tack!

Klicka här för mer information om branden och det arbete vi gör

Vi ställer inte in, vi ställer om! Folkan Lever! 
Med stort stöd kärlek och omtanke från Nacka Kommun och våra lokala fastighetsägare i Orminge har vi börjat hitta lösningar för tillfälliga lokaler. 
Vi känner oss burna av det stöd och värme som ni ger oss. 
Tack för gåvor i alla former! 


Tack för all hjälp!
Vi har fått enormt många fina gåvor av alla de slag. Vi måste nu pausa ett tag då våra tillfälliga lokaler inte räcker till.

Vi vet att många vill fortsätta att ge gåvor och kommer därför att sätta upp en facebookssida så småningom där vi skriver det vi önskar få hjälp med.

Många hör av sig och undrar hur man kan hjälpa till ekonomiskt.
BLI ANDELSÄGARE:
boofolketshus.se/andelar
Swish: 123 174 70 39 (Ange gärna ”Folkan lever” som meddelande) Ta gärna hjälp av bilden nedan.

Folkan Lever!

Bankgiro: 914-2894 (Ange gärna ”Folkan lever” som meddelande)

Föreningen Boo Folkets Hus vill tacka er alla för ert stöd. Såväl kondoleanser som bidrag betyder väldigt mycket!


Uppdatering 2020-10-28
NVP har publicerat en krönika kring branden och vår väg framåt, https://www.nvp.se/NVP-Asikt/Kronika/minnena–flammar–upp-i-askan

Uppdatering 2020-10-17 10.00
Igår intervjuades Boo Folkets Hus verksamhetschef Johan Rådmark av Sveriges Radio P4, hör intervjun här

Uppdatering 2020-10-16 kl 20.15
Folkans Fritidsgård har kört igång i tillfälliga lokaler på Betsövägen 2, vid Röda torget. Vardagar från eftermiddagen fram till 21.30. På lördagar kör vi på i Ormingehallen som vanligt.


Uppdatering 2020-10-15 kl 15.15
Nacka Dans & Teater Kulturskola jobbar febrilt för att kunna fortsätta sin verksamhet, om än i tillfälliga lokaler. Information gällande kurser de kommande dagarna har gått ut via mail till vårdnadshavare.
Information om kommande kurser under helg och nästkommande veckor kommer när lokaler har hittats.

Uppdatering 2020-10-15 kl 12.30
Räddningstjänsten har beslutat att Boo Folkets Hus inte går att rädda. De koncentrerar sig därför på att kontrollera så att branden inte sprider sig till närliggande fastigheter.

Boo Folkets Hus arbetar med att lösa tillfälliga lokaler för att våra verksamheter ska kunna fortsätta så bra som möjligt. Mer information kommer!Kontakt

Johan Rådmark
Verksamhetschef
johan.radmark@boofolketshus.se
0709-999066

Albin Waerndt
Fastighetschef
albin.waerndt@boofolketshus.se
073-681 34 34

Jessica Wilén
jessica.wilen@boofolketshus.se
Press och övrig information
070-715 87 69

Peter Parkrud
Chef, Nacka Dans och Teater
076-947 72 04
info@nackadansoteater.se

Ulf Öberg
Chef, Folkans Fritidsgård
ulf.oberg@boofolketshus.se
076-946 72 02

Pressbilder

Foto: Staffan Waerndt
Foto: Eric Malm
Foto: Eric Malm
Tidigare chefen Bosse Ståldal (t.v.) och nuvarande chefen Johan Rådmark under personalens krismöte efter branden. Foto: Staffan Waerndt
Foto: Albin Waerndt
Foto: Eric Malm
Foto: Eric Malm
Foto: Eric Malm