Boo Folkets Hus

Lusthuset

Aktiviteterna i Lusthuset skapas av er seniorer själva.

Att det står många namn på en viss gruppaktivitet är ingen garanti för att det ska bedrivas en verksamhet utan det krävs att ni organiserar er och tillsammans startar upp verksamheten. Lokalerna lånar ni gratis under Lusthusets öppettider på vardagar kl 10.00-14.00.

Vissa aktiviteter kräver medlemskap i den arrangerade föreningen, t.ex. PRO, SPF eller SeniorNet. Några aktiviteter är avgiftsbelagda för att finansiera en inhyrd aktivitetsledare men de flesta verksamheter är helt gratis för dig som senior.

Hur gör man om man då om man har en verksamhetsidé eller vill börja på någon av de befintliga aktiviteterna?

Jo, börja med att titta igenom pärmen för att eventuellt hitta aktiviteter som passar dig, t.ex. Gammeldans.

Det finns förhoppningsvis flera som redan är uppskrivna på just den listan och är du intresserad av att vara med så skriver du in dig i listan.

Om du har en ny egen idé på senioraktivitet så tar du en tom grupplista och skriver in vad du vill hitta på samt ditt namn och kontaktuppgifter.

Ledaren för en redan pågående aktivitet har sitt namn och kontaktuppgifter markerat med färg. Kontakta aktivitetsledaren för att få mera information om tider och eventuella kostnader.

Förhoppningsvis så känner någon av er i gruppen för en icke ännu startad aktivitet att ni kan vara med och leda aktiviteten. Markera då ditt namn och kontaktuppgifter med färg och kontakta de övriga i listan för att se vilken dag det skulle passa er alla och så bokar ni lokal med Albin, 073 681 34 34, albin@boofolketshus.se, övriga frågor som rör Seniorverksamheten kontakta Jessica 070 715 87 69 jessica.wilen@boofolketshus.se

Det ska vara enkelt att starta en ny senioraktivitet!

Tipsa oss gärna om hur vi ytterligare kan hjälpa er att komma igång.

Välkommen till ditt Lusthus!

Aktiviteter kan vara varje vecka, varannan eller en gång i månaden.

MÅNDAGAR: 


TISDAGAR: 


ONSDAGAR: 


TORSDAGAR:

  • Modern vals med Gunilla och Ulf. Kontakt: Helena 0708 66 24 27.
  • Handarbeten öppet för alla onsdagar 12-14.
  • Lusthuspingis Öppet för alla. Ingen anmälan.
  • Canasta. Kontakt: Karin 0730 29 72 65.
  • Bokhörna med Monika. Kontakt: 0704 98 04 10. Sista torsdagen i månaden.
  • Fotoklubb. Kontakt: Agneta 0723003271.

FREDAGAR: 


LÖRDAGAR:

1 lördag i månaden har vi biovisning.

Lusthuset är öppet alla vardagar 8/1-20/6, kl 10-14. Adressen är Utövägen 6, 132 30 Saltsjö-Boo.

Hör av er på info@booFolketsHus.se eller 08-747 72 06 om ni har några frågor. Passa på att boka in era höstaktiviteter och möten på 08-747 72 07 eller mejla till albin.waerndt@boofolketshus.se.

En öppen mötesplats för seniorer vardagar kl 10-14.
Öppen träffpunkt

Mötesplatsen Lusthuset i Boo Folkets Hus, är en träffpunkt för ett rikare och friskare liv, öppen alla vardagar 9/1-15/12, mellan kl 10-14. Här kan seniorer utan kostnad spela pingis, schack, kort, mm, eller bara komma förbi på en kopp kaffe eller en spontan lunch och träffa folk. Vissa dagar kommer det att vara aktiviteter så som mogendans, Jazziorernas konserter, berättarcafé, föreläsningar, mm, mm. Besökarna ges stor möjlighet att själva påverka verksamheten. Läs mer under evenemang.

Friskvård

Förebyggande träning och friskvård är något som vi alla mår bra av och Lusthuset ska därför skapa förutsättningar för det. Schemalagd friskvård presenteras löpande under hösten. Förslag finns på Qigong, pingis, seniorgympa, balansskola och dans i olika former.

Aktiviteter

Verksamheten ska, utöver de dagliga möjligheterna i den öppna träffpunkten, även erbjuda ett brett utbud av aktiviteter utifrån besökarnas egna önskemål.

Förslag som vi jobbar vidare med är t ex.:

Boktips, dator-/surfplatte-/smartphonekurser. Måleri, bridge, schack, pingis, dans till liveband, seniordanskurs, linedancekurser, bildkonst och filmvisningar. Dina egna förslag är viktiga!

Organisation och samverkan

Boo Folkets Hus har av Äldrenämnden, Nacka Kommun beviljats uppdragsersättning för att tillsammans med SPF seniorer i Boo, PRO i Boo och NK starta och driva en öppen mötesplats för seniorer i Boo Folkets Hus lokaler i Orminge. En styrgrupp som bildas med representanter från ovanstående kommer kontinuerligt att utveckla verksamheten utifrån besökarnas önskemål.

Välkommen!

Jessica Wilén, projektledare, 08-747 72 06