Boo Folkets Hus

Jazziorerna

Härliga Jazziorerna är tillbaka och jazzar varje onsdag kl: 11-13.  Varmt välkomna!

Varje onsdag förmiddag kommer de åkande eller gående till Folkan i Orminge. Vilka då? Jo först och främst musikerna som ska hålla konsert eller som det kallas Öppen repetition. Sedan fylls lokalen på med jazz-sugna åhörare. Jazziorernas fullfjädrade musiker bjuder på lika delar underhållning, inspiration, disciplin och leklynne med glimten i ögat. Nedan följer bandmedlemmarnas presentationer.

Sven Larsson (Stockholm) Trombon. Kom till gruppen 2014 som ersättare för Stig Olsson. Det är ett härligt gäng, härligt arr och musik. Jag har spelat i Frälsis, militärmusik, flera proffsband, radioorkestern, Radioband, Radio jazzgrupp, Tyska storband mm. Jag har Undervisat på Södra Latins yrkesmusikerlinje i 30 år, Musikhögskolan i 25 år, Stockholms musikpedagogiska institut 25 år.

Cecilia Wennerström (Stockholm) Sop/alt/bar-sax. Började spela med Jazziorerna som fast medlem i mars 2016. En bra ensemble med rutinerade musiker med en särskild profil och en omfångsrik skatt av välklingande arrangemang signerade Stig Olsson. Jag är utbildad på Musikhögskolan i Malmö och i Göteborg. Har spelat jazz i professionella sammanhang sedan 1980-talet bl.a. hos Salamander och Gugge Hedrenius Big Blues Band, Peo Jönis’ Satin Dolls samt med Nisse Sandström, Bernt Rosengren och Rune Carlsson i olika projekt samt frijazz med Marie Selander. Jobbat som programmerare, ett fritt och bra yrke kombinerat med frilansmusiker.

Thomas Driving (Tyresö) Trumpet. Vikarierat ca 10-12 år och har efterträtt Mario Dellacha sedan 2018. Trevliga människor i gruppen, roliga arr, och en kunnig och lyhörd publik. Jag har piano-utbildning och är helt självlärd på trumpet. Började spela dixieland i 12-årsåldern, spelat mässingssextett mm. samt spelat med Danderyds Storband, Gugge Hedrenius Big Blues Band, Bosse Brobergs NOGENJA, och diverse andra orkestrar. Har varit improvisations- och ensemblelärare i 27 år på Visingsökurserna och tidigare delat musikanteri med tandläkarverksamhet.

Hans Bergman (Stockholm) Tenorsax. Spelar med Jazziorerna sedan 2013. Jag tycker att Jazziorerna är ett trevligt gäng som spelar intressanta arr. Under 37 år har jag spelat klarinett i Hovkapellet och på Operan.

Peter Molin (Munsö) Trummor. Började för cirka 10 år sedan. Är med i bandet eftersom jag gillar musik och att spela. Dessutom är musiken en social aktivitet som ger sammanhang och vänner. Jag började spela trummor som tonåring, rock mest. Turnerade med rockband i början av 70 talet. Nu har jag åter tid för musiken och då är det jazz. Jag har jobbat i 40 år med reklam som konsult och copywriter men trappar nu ner yrkesverksamheten.

Stig Bengtsson (Tyresö) Barytonsax, flöjt. Spelar med Jazziorerna sedan 2013. Det är alltid roligt att spela med trevliga kollegor och roliga arrangemang. Jag började spela flöjt vid 6 års ålder. Spelade sax i dansorkester i Borås på 50-talet. Tog examen vid Ingesunds musikhögskola 1960. Studerade i Köpenhamn 1961-1962. Var flöjtist vid Operan i Stockholm 1964-1997. Lärare vid Musikhögskolan i Stockholm i cirka 30 år. Undervisar fn. vid musikskolan Lilla Akademien i Stockholm.