Boo Folkets Hus
+

Orminge Karneval

Fredagen den 24 maj klockan 10 börjar det traditionsenliga karnevalståget dansa med ortens alla barn genom Orminge. Då börjar folkfesten som varar i två dagar med allt som karnevalen erbjuder. Artister, uppträdanden, dans, flaggtävling, knallar och tivoli och mycket mer. Årets tema är Myter, väsen och legender! Läs mer på OrmingeKarneval.se

VÄLKOMNA TILL ORMINGE KARNEVAL 24-25 MAJ
TEMA: Myter, Väsen och Legender

Vi har valt ett högaktuellt tema i en föränderlig tid. Orminge bygger och bygger… men vad händer då med skogsråna, vättarna och Sarvträskgumman. Kanske jättemalen i Trollsjön vaknar och förargat smaskar i sig änder och badgäster. Elefanten som rymde från Cirkusen på Myrsjö IP.., varför gick den upp på berget? – Och varför besökte prästen aldrig kvarnen igen efter invigningen i Saltsjö-Boo. Nu är det er tur att leta i era minnen och universum, vad var det du såg i spåret vid Krokhöjden? Varför flyger hägern från Hägersten alltid i högervarv runt Myrsjön innan hen högaktat höjer sin hals och slår sig ned. Kanske vätten i skogsdungen vid Orminge Skola har just ditt borttappade suddgummi.

Temat öppnar för fantastiska kreationer som endast din fantasi kan sätta stopp för. Vem vet om det är en myt ett väsen eller en legend..? För lokal inspiration kan man tex besöka hembygdsgården eller söka i tidningsartiklar. Vill man leta sig längre tillbaka i tiden så är Slaget vid Stäket eller munkarna i Velamsund ett par lysande exempel.

Som vanligt kommer en jury att utse vinnare av bästa kreation baserat på temat under Orminge Karneval fredagen den 24 maj! Fina priser att vinna för bästa kostym och i flaggtävlingen på temat Myter, Väsen och Legender.

Karnevalståget går från Rödmyrans skola kl. 10.00 fredag 24 maj. Mer information om tåget kommer till våren.

Flaggbidraget för årets flagga lämnas senast 26 april till Jessica Wilén i Boo Folkets Hus, Utövägen 6. OBS! Läs gärna om reglerna för flaggtävlingen. Tyvärr är det många flaggor som inte uppfyller våra kriterier. ormingekarneval.se/deltag/flaggtavlingen/