Boo Folkets Hus
+

Musikschlaget Deltävling Stockholm 27 maj Fri entré!

Anmälan för medverkan är stängd och inte mindre än 15 akter är anmälda!
Vi har en stor scen för de tävlande, ljud och ljusproffs som skapar magi tillsammans med artisterna.
Med det kan vi lova en kväll med spänning, glädje och mycket kärlek!
Kom och var med du också! Fri entre så kom i tid för plats.
Vid frågor om kvällen i Boo Folkets Hus så kontakta oss på info@boofolketshus.se
VAR MED I GLÄDJEN
Vi bjuder på glädje, spänning, dramatik och en plats i rampljuset för de som kanske inte alltid får den plats de förtjänar. Musikschlaget är en musiktävling där man kan höja näven i strålkastarljuset och vara stolt för precis den man är!
OM MUSIKSCHLAGET
Musikschlaget är Sveriges stora musikfest för och av musiker med funktionsnedsättningar. En musikalisk gemenskap där alla kan bidra på sitt eget sätt. På scenen medverkar band och soloartister med eget material eller covers. Välkommen till en glädjefylld, glittrande show där scennärvaron och musikglädjen överträffar det mesta!
SÅ HÄR FUNKAR DET
Musikschlaget är melodifestivalen för personer med intellektuell och neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, NPF. Musikschlaget har åtta deltävlingar och en stor glittrande riksfinal i Sundsvall varje år. Ett bidrag vinner i varje deltävling och ett i finalen. Alla andra bidrag som är med kommer på andra plats och får fina diplom utifrån sin speciella talang på scen. Det viktigaste i Musikschlaget är att ha kul och utvecklas tillsammans!
DELTÄVLINGAR
Under våren har vi åtta deltävlingar, från norr till söder i Sverige. Vinnarna i varje deltävling utses av en jury, enligt samma kriterier som gäller i finalen. Vinnarna i varje deltävling går direkt vidare till riksfinalen i Sundsvall.
DELTÄVLINGAR 2024
14/4 Umeå
21/4 Göteborg
28/4 Smedjebacken
19/5 Helsingborg
19/5 Kalmar
25/5 Sundsvall
27/5 Stockholm
1/6 Örebro
RIKSFINALEN I SUNDSVALL
Riksfinalen är i november varje år med totalt tio tävlande bidrag på scen. Åtta bidrag från våra deltävlingar plus två bidrag (Wildcards) som väljs ut från deltävlingarna. Information om vilka som blir Wildcards meddelas via mejl eller telefon. På riksfinalen i Sundsvall är Maitraiders musikservice (daglig verksamhet inom LSS) med och arbetar med hela finalen tillsammans med Studieförbundet Bilda. Artisterna får de bästa förutsättningarna för att framföra sina bidrag på scenen, precis som de själva önskar. Det handlar om proffsigt ljud och ljus och hela riksfinalen livesänds genom en omfattande bildproduktion som gymnasielever från medieutbildningen i Sundsvall står för. Alla artister får även hjälp med smink och styling av hår av makeup artist/stylist om de önskar.
Riksfinalen är 9 november 2024 i Sundsvall.
TILLGÄNGLIGHET
Studieförbundet Bilda eftersträvar tillgänglighet för alla deltagare. Kontakta oss om vi kan hjälpa dig med något för att möjliggöra ditt deltagande.
Musikschlaget är musikfest för musiker med funktionsnedsättningar som arrangeras varje år, sedan 2011 av Studieförbundet Bilda tillsammans med Maitraiders i Sundsvall, i samarbete med Folkets Hus och Parker.