Get Busy – Get Down!

Under 2020 genomför Folkets Hus och Parker och ABF en workshopturné med Hiphop-dansaren Niki!

De erfarna dansarna och pedagogerna Niki Awandee och Andreas Sanchez från danskollektivet Cipha 64 kommer under en heldag ge en workshop i Hophop-dans. Under ledning av Niki tillsammans med Sanchez kommer deltagarna få testa olika uttryck inom Hiphop. Deltagare är välkomna att delta oavsett tidigare danserfarenhet, fokus ligger på att utforska det personliga uttrycket med dansen som verktyg. Deltagarna kommer att få prova på freestyleträning, koreografi och ett avslutande battle.

Under samtliga delar av workshopdagen kommer Niki att dela med sig av erfarenheter från sin danskarriär utifrån ämnen som självkänsla, personligt intryck och uttryck, hiphopens rötter och ideologier och hur det kan kopplas till våra egna liv. Each one teach one-metoden, en ideologi och praktik som utgår från i att alla har något unikt att lära ut och något att lära sig, tillämpas i workshopen.

Niki hittade dansen vid tidig ålder och har dedikerat sitt liv till det kroppsliga uttrycket. Niki har sin bas i hiphop–kulturen och är idag ett respekterat namn inom dansen världen över. Hon har genom åren utvecklat unika metoder och pedagogik genom sina workshops och kurser som är mycket efterfrågade internationellt.

Niki har vunnit flera internationella battles, inte minst genom att vinna Juste Debout World Final första gången den vanns av en kvinnlig dansduo. Niki är också en av två bärande roller i den tvåfaldigt guldbaggebelönade dokumentärfilmen Martha & Niki. Hon belönades också 2016 med det prestigefulla Cullbergpriset som delas ut av Stockholm stad.

Dansaren Sanchez introducerades till Hiphopen vid 7 års ålder och har undervisat i många år, bland annat på Åsa Folkhögskola. Under hans klasser är fokus att ge verktygen för varje enskild individ att hitta sitt eget unika uttryck samtidigt som han sätter stor vikt vid att följa Hiphopens rötter och historia.

Niki och Sanchez är båda medlemmar i danskollektivet Cipha 64 som verkar efter Each one Teach one-metoden där alla är både elever och lärare.

Get Busy – Get Down! är ett samarbete mellan Folkets Hus och Parker och ABF.

Get Busy – Get Down! kommer till Boo Folkets Hus, Saltsjö-Boo, söndag 15 november

Inga förkunskaper krävs. Ålder 12-25 år

Föranmälan krävs jessica.wilen@boofolketshus.se
*Med reservation för ändringar relaterat till covid-19